Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Schoenfabriek wordt modern kantoor zonder karakteristieke eigenschappen te verliezen

Van fabriek naar kantoor in Oisterwijk

De Schoenfabriek is, zoals de naam al doet vermoeden, een voormalige schoenfabriek in Oisterwijk. De in 1953 door de gebroeders Puts gebouwde fabriek is getransformeerd tot een nieuwe, inspirerende werkplek die plaats biedt aan verschillende bedrijven. Het pand is volledig gestript, maar heeft haar karakteristieke eigenschappen behouden.

Open en transparant

Ondanks de enorme transformatie toont het gerenoveerde kantoorpand nog eigenschappen van vroeger. Zo werd het betonnen fusee ceramiek dak behouden en werd de traditionele, industriële uitstraling in een duurzaam jasje gestoken. Willem Dammers vertelt namens de betrokken LED leverancier vol trots over het project: “Het interieurontwerp is door Quadrant4, één van de huurders van De Schoenfabriek, verzorgd waarbij openheid en transparantie centraal staan. Naast ruimtes voor iedere huurder wordt er gebruikt gemaakt van co-working spaces, meeting points en stilteruimtes voor presentaties, telefoongesprekken en informele overleggen. Zo biedt De Schoenfabriek aan een ieder voldoende ruimte om geconcentreerd te kunnen werken. Ze vonden in onze verlichtingsoplossingen de perfecte aanvulling op de gewenste uitstraling van het kantoor”.

Architectonisch lichtplan

Dammers vervolgt: "Het volledige architectonische lichtplan komt uit de koker van onze eigen lighting designers en adviseurs . Het lichtplan ondersteunt de krachtige, industriële architectuur van De Schoenfabriek. Uniek aan dit project zijn de 'missende' eigenschappen van een standaard kantoor. Zo is geen vast systeemplafond waar onze armaturen in of aan bevestigd konden worden, maar is er uitgegaan van het bouwkundig plafond waar de verlichting gependeld aan is opgehangen om de juiste hoogte en het gewenste effect te bereiken”.

Maatwerk oplossing

Om de gebruikte verlichtingsoplossing aan te laten sluiten bij het interieurontwerp, is een LED paneel in een compleet eigen en nieuwe constructie gelast. "De zwarte aluminium behuizing past hierdoor perfect bij de unieke en industriële uitstraling van De Schoenfabriek", aldus Dammers. "De combinatie van functionele verlichting op de werkplekken en decoratieve verlichting in de gangzones maakt het concept af."

Live dashboard

Naast het gepersonaliseerde LED paneel is er in De Schoenfabriek gebruikt gemaakt van meerdere LED armaturen, waaronder een 3-fase rails met spots. Dammers zegt hierover: "Door middel van onze lichtsturingssoftware wordt de verlichting via het DALI sturingssysteem vanaf één centrale plaats aangestuurd. De daglicht- en aanwezigheidsdetectie zorgen voor zo min mogelijk onnodig energieverbruik, wat door de huurders live in het door DOCCControl (tevens huurders van De Schoenfabriek) ontwikkelde Building Dashboard gemanaged en gevolgd kan worden”.

Dit project is uitgevoerd door
Een oude fabrieksomgeving architectonisch en eigentijds uitlichten?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!