Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

700 jaar oud leengoed transformeert naar ultramodern adviescentrum

LED verlichting vindt bijzondere kantoorlocatie Rabobank opnieuw uit

Waar vroeger boeren hun rijke oogst binnenhaalden, kweekt nu een bank vermogen voor haar clientèle. In het Nederlandse dorpje Bocholtz verbouwde de Rabobank in 2016 een meer dan 700 jaar oud leengoed tot een ultramodern adviescentrum, waarin de charme van vervlogen tijden harmonieert met de eisen die aan een toekomstbestendig kantoor worden gesteld.

Zakelijk design in contrast met historische kader

De vroegere gracht, toegangsbrug en niet te vergeten: de grote binnenplaats. Het kantoor van de Rabobank in Bocholtz is gevestigd in een wel heel bijzondere, pittoreske omgeving. Koude stalen balken ondersteunen eeuwenoude kalksteenmuren, terwijl felle kleuren de moderne interieurinrichting van de kantoorruimten en besprekingskamers accentueren. Een belangrijke bijdrage aan de indrukwekkende sfeer levert de verlichting, LED om precies te zijn.

"Uit milieuoverwegingen wilden we voor ons adviescentrum geen nieuw gebouw oprichten, maar een bestaand gebouw opnieuw uitvinden", verklaart Theo Korn, Facility Manager bij Rabobank Adviescentrum Centraal Zuid Limburg. Bijzonder trots is hij op de geslaagde combinatie van de historische hoevesfeer met ultramoderne LED techniek: "Wij hechtten enorm veel belang aan de verlichting om de juiste sfeer te creëren. Nu kunnen we er zeker van zijn dat onze kantoren voldoen aan de modernste eisen en voorwaarden".

Verlichtingsconcept op maat

In totaal verlichten 150 armaturen het drie verdiepingen tellende gebouwencomplex. Tot de ingezette modellen behoort niet alleen verblindingsvrij licht, maar ook armaturen die voor een hoog visueel comfort zorgen. Bovendien zijn alle armaturen energiezuinig en milieu- en klimaatvriendelijk, eigenschappen die belangrijk waren voor de bouwheer.

Doordat de armaturen veelzijdig inzetbaar zijn, kan er steeds verlichting op maat gecreëerd worden. De werkplekken worden normconform verlicht, waardoor er geconcentreerd en ontspannen gewerkt kan worden. Tegelijkertijd garandeert het flexibele spanningsrailconcept met zijn variabel inzetbare spots een grote mate aan aanpasbaarheid, voor het geval dat het eisenprofiel zou veranderen.

Evenwichtig

In heel het complex voelt men duidelijk dat er gezocht is naar een evenwicht tussen enerzijds open communicatie en anderzijds de voor bankzaken onmisbare discretie. Dit evenwicht is er over de hele lijn gekomen, "niet in de laatste plaats door de intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen", legt Willem Dammers namens de betrokken LED leverancier uit.

Dit project is uitgevoerd door
Bestaand vastgoed vernieuwend gebruiken?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!