Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Multifunctioneel kantoorgebouw de Leestenfabriek kiest voor 100% LED verlichting

Oude fabriek omgebouwd naar modern kantoor

De oude Leestenfabriek in Oisterwijk is omgebouwd tot een future proof, efficiënt en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw. Het gezonde, maar huiselijke kantoor van meerdere bedrijven biedt een open werkomgeving met kantoorunits, gemeenschappelijke ruimtes zoals pantry’s en de brasserie, stilte werkplekken en diverse vergaderruimtes voorzien van moderne faciliteiten.

Speelslichtplan

Tijdens de grondige renovatie van de oude Leestenfabriek zijn uitsluitend duurzame materialen gebruikt. Het representatieve en moderne kantoor is voorzien van een automatische klimaatregeling en is uitgelicht met 100% LED verlichting. Onder het motto ‘The Way We Work Tomorrow’ en met energieneutraliteit als hoofdgedachte is er op drie verdiepingen een dynamische werkomgeving gecreëerd, waarin ruimte wordt geboden aan kleine en middelgrote bedrijven.

Willem Dammers vertelt namens de betrokken LED leverancier over het project: “Vastgoedontwikkelaar DOKVAST en interieurontwerper Quadrant4, waarmee we ook de Schoenfabriek hebben gerenoveerd, hebben de Leestenfabriek volledig gestript en omgebouwd tot een modern kantoor én ontmoetingsplek. Het lichtconcept komt van onze hand, waarbij we ons vooral mochten richten op beleving en kwaliteit. Geen standaard lichtoplossingen, maar een speels en doordacht lichtplan werd gevraagd”.

Maatwerk LED tegel

Dammers vervolgt: "In het lichtplan is gewerkt met veel zwarte lichtlijnen om de industriële look te versterken. Ook hebben we, op verzoek, een speciaal armatuur ontwikkeld: een LED tegel die geplaatst is in een door DOKVAST zelf getekend frame. De Leestenfabriek beschikt namelijk niet over een systeemplafond. De zwarte armaturen passen heel goed bij de uitstraling en architectuur van het pand’.

Accentrijke kantoorverlichting

De Leestenfabriek is tijdens de renovatie voorzien van veel glas. De geplaatste LED lichtlijnen zijn om deze reden bewust uitgevoerd met een asymmetrische optiek. Hierdoor straalt de lichtlijnverlichting welke geplaatst is in de gangen zo min mogelijk strooilicht in de kantoren. In afwisseling van spots, welke bevestigd zijn aan een spanningsrail, en pendelarmaturen ontstaat een interessant en accentrijk lichtspel. Om de gebruikte verlichtingsoplossing aan te sturen en te beheren wordt gebruik gemaakt van slimme technologie, aanwezigheids- en daglichtsensoren.

Dit project is uitgevoerd door
Een oude fabrieksomgeving sfeervol, efficiënt en uniek uitlichten?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!