Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Eigentijdse uitstraling in kantoor en showroom DirectLease

Aantrekkelijk totaalbeeld voor leasemaatschappij

In de zomer van 2019 opende de succesvolle combinatie DirectLease en Van Mossel een nieuwe locatie in Hengelo. Op de autoboulevard combineren zij in het Mega Occasion Centrum (MOC) de verkoop van jong gebruikte occasions met de showroom en het hoofdkantoor van DirectLease. In alle drie de delen van het nieuwe, sfeervolle pand is LED de basis van de lichtinstallatie.

Oorsprong

DirectLease is vanaf haar start in 2001 de eerste aanbieder van onlineautolease in Nederland en richt zich op zowel de private als zakelijke markt.Na de succesvolle introductie in Nederland, is de leasemaatschappij inmiddelsook actief in België. Door de jaren heen merkte DirectLease op dat haar klantensteeds meer de behoefte kregen om hun favoriete auto niet enkel online samen testellen en te bestellen, maar ook te kunnen bezichtigen of zelfs direct mee tekunnen nemen. Na een eerdere pop-up store in het centrum van Enschede, namDirectLease in 2019 plaats in de eerste Private Lease winkel.

Onderdeel Van Mossel

DirectLease maakt onderdeel uit van de International Car Lease Holding(ICLH) en behoort daarmee tot de Van Mossel Automotive Groep. Met in totaalzo’n 85.000 lease auto’s is ICLH het grootste particuliere leasebedrijf binnenNederland. De betrokken LED leverancier werkt al ruim 10 jaar samen met VanMossel en heeft in de afgelopen jaren veel verschillende showrooms vanverlichting mogen voorzien. Ieder automerk ontwerpt hiervoor haar eigenrichtlijnen ten behoeve van de corporate identity. Ook het lichtconcept van eenshowroom moet hierdoor aan overkoepelende eisen voldoen.

Eigen voorwaarden

Peter Kluijfhout ligt namens de LED leverancier toe: “In de basis heeftieder automerk zijn eigen voorwaarden, maar door de unieke combinatie van huneigen occasion center en eigen leasemaatschappij, kon Van Mossel zelf de wensenvoor haar showroom in Hengelo bepalen. Dat betekende in dit geval dat derichtlijnen en ervaringen met diverse lichtconcepten van andere automerkensamen werden gevoegd en werden overgoten met een Van Mossel sausje”.

Eigentijds ontwerp

Lichtontwerper Crispijn Los werkte in dit project nauw samen met dearchitecten van Jacobs Architekten en interieurarchitecten van Buroloods. Los:“Terwijl de initiële aanvraag gericht was op het occasion center van VanMossel, breidde ons werkgebied zich steeds verder uit. Gaandeweg kwamen ook deshowroom en kantoren van DirectLease erbij”. Interieurarchitect Buroloodsontwierp hiervoor een fris en eigentijds concept.

“Ze wilden duidelijk iets moois en atypisch neerzetten, een prachtigeuitdaging voor een compact kantoor. Door samen te kijken naar de mogelijkhedenen geen systeemplafond te gebruiken, bleef de constructie zichtbaar. Op basishiervan ben ik aan de slag gegaan om de verlichting te integreren”, vervolgtLos.

Combinatie van armaturen

Door de spanningsrail en armaturen met een opbouwconstructie letterlijk inhet plafond te bevestigen, is een stoer en modern effect ontstaan. Vervolgensis het plafond netjes afgewerkt en de ophangconstructie weggewerkt, zodat hetgeheel eenheid en rust uitstraalt. De gebruikte pendelarmaturen boven dewerkplekken bieden direct en indirect licht in de meest hoogwaardige klasse enhebben een perfecte werkplekverlichting. Op de achtergrond ondersteunen delijnverlichting en spots als basisverlichting en routing binnen het hele pand.

“De langwerpige lijnverlichting die Crispijn heeft toegepast kun je zien alseen soort middenbaan op de weg. Door dit te combineren met losse spots op eenspanningsrail voor signing en alerts, heeft hij gezorgd voor een goedegelijkmatigheid in zowel wandverlichting als ruimtelijkheid. Een prachtigeresultaat!”, aldus Kluijfhout.

Uniek lichtconcept

Los legt uit: “Natuurlijk heb ik geprobeerd zoveel mogelijk sfeer in dewensen van Buroloods te krijgen. Door meerdere spots in één armatuur tegebruiken die ook los van elkaar richtbaar zijn, hebben we de huiselijkegezelligheid gecreëerd binnen het gehele kantoor. Dit is een ideale oplossingvoor in een pantry, maar kon ook in de verschillende wachtruimtes en gangzonesworden toegepast. In combinatie met hanglampen, die zo hier en daar zijnvoorzien van de DirectLease kleur blauw, schuurt het met wat je zou verwachten.En dat maakt het nou juist zo uniek!”.

De zwarte spots, armaturen en spanningsrail zorgen voor een trendingresultaat. Eigentijds door het gebruik van een rail en flexibel tegelijkertijd,want bij eventuele interieurwijzigingen is het mogelijk de verlichting teverplaatsen. Strak maar speels, modern en attractief. In combinatie met dehouten vloeren in de kantoorruimtes zorgt het bovendien voor een huiselijke,maar stijlvolle uitstraling.

Mega Occasion Centrum

Voor het MOC wenste Van Mossel in te spelen op de kwaliteit van haaroccasions. Dit komt mede doordat deze tak van sport (occasions in Nederland)behoort tot een belangrijke markt voor Van Mossel. Alle opgedane kennis van deafgelopen jaren binnen diverse showrooms van Van Mossel is toegepast om deultieme verlichting te realiseren. Hierbij werd gefocust op contrasten, in plaatsvan egale verlichting in de gehele showroom. Zo springen de occasions uit deruimte en komt door spots toe te passen met een gerichte bundel de metallic laktot leven.

“De grote ruimte waar alle occasions in worden getoond is voorzien van eentweekleurig plafond. De zwarte omlijsting zorgt voor de gezelligheid, maar dooreen aantal wanden en het midden van het plafond licht te houden, is er eenmooie balans in tinten en helderheid van de verlichting. Bovendien geeft diteen ruimtelijk gevoel”, aldus Los. Kluijfhout vult nog aan: “Ook de foto’s enandere lucratieve materialen die aan de wanden hangen worden hierdoor met spotsnog mooier uitgelicht. Dat geeft een strak, maar toch ook knus gevoel”.

Lichtmanagement

Ook lichtsturing is in dit unieke lichtconcept opgenomen. Op basis vanintelligente lichtsensoren en instelbare persoonlijke voorkeuren is het pand inHengelo volledig van lichtmanagement voorzien. DirectLease en Van Mossel makeninmiddels naar volle tevredenheid gebruik van de LED verlichting. De komendetijd zal het ontwikkelde lichtconcept met de daarbij horende lichtsturingbinnen de Europese vestigingen verder worden doorgezet.

Dit project is uitgevoerd door
Op zoek naar een uniek winkelconcept, aangepast op een eigentijdse huisstijl?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!