Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Flexibele verlichting met een uniek design voor Tower Ten Amsterdam

Het World Trade Center Amsterdam is het grootste kantorencomplex in Nederland. Tower Ten, onderdeel van het WTC Amsterdam, is een duurzame en toekomstgerichte kantoortoren die bedrijven maximaal ondersteunt bij de introductie van moderne, flexibele en gezonde werkconcepten op een dynamische en bruisende plek. Tower Ten komt voort uit de renovatie en uitbreiding van de voormalige Toren D.

Tower Ten is op alle vlakken een state-of-the-artgebouw. Het gebouw is opgeleverd met een BREEAM-NL Excellent Nieuwbouw-certificaat voor energie-duurzaamheid en voor duurzaamheidsaspecten zoals ecologie, water en gezondheid waaronder binnenklimaat, ventilatie en verlichting. De hoge milieuprestaties van het gebouw zijn erop gericht de milieu-impact van het gebouw tot een minimum te beperken. Deze certificering kwalificeert een gebouw op integrale duurzaamheid waarbij de vereisten hoger liggen dan wettelijk voorgeschreven. Veel verschillende schakels dragen bij aan dit uitmuntende rapport. De expertise, het maatwerk en de duurzame verlichtingsoplossingen van ETAP hebben een directe impact op het energieverbruik en de energiescore.

Maatwerk met maximale flexibiliteit.

De opdrachtgever CBRE – een wereldleider in commerciële vastgoeddiensten en investeringen – wenste maximale flexibiliteit omdat elke verdieping geschikt is voor 1 of meerdere huurders. Een verdieping moet dus opgedeeld kunnen worden in verschillende compartimenten, zonder in te boeten aan kwaliteit en comfort van de verlichting.

ETAP stelde de U7 voor, geïntegreerd en aangepast op maat van de bandrasters in het klimaatplafond. Visueel creëert dit doorlopende lijnen met ronde vormen van de U7-reeks. Aangezien de armaturen dezelfde kleur hebben als het plafond, is er een naadloze integratie van de verlichting. Het ventilatiesysteem gebruikt de verlichtingsarmaturen voor de luchtextractie.

Noodverlichting in stijl.

In dit kantoorgebouw met high-end afwerking hoort gepaste noodverlichting thuis: een stijlvol modern design in combinatie met duurzaamheid en krachtige prestaties. Hiervoor is K1R de oplossing. Voor een centraal beheer van de noodverlichting koos CBRE voor de ETAP Safety Manager (ESM).  

ETAP heeft bij CBRE reeds een bewezen staat van dienst. Onze kwalitatieve oplossingen en maatwerk hebben al meerdere malen hun succes bewezen in andere projecten. De lange levensduur met hoog lumen behoud, het visueel comfort en het ontzorgen van verhuurder en huurder, geven alle betrokkenen de gebruikservaring die verwacht mag worden van toekomstgerichte kantoorgebouwen, zoals Tower Ten.

Dit project is uitgevoerd door
Ga je verlichting vervangen?
Zorg er dan voor dat je de oude verlichting inlevert bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Voor meer informatie: wecyclevoorbedrijven.nl