Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Flexibele verlichting met uniek design voor Tower Ten Amsterdam

LED laat state-of-the-art kantoorgebouw stralen

Het World Trade Center (WTC) Amsterdam is het grootste kantorencomplex in Nederland. Tower Ten, onderdeel van het WTC, is een duurzame en toekomstgerichte kantoortoren die bedrijven maximaal ondersteunt bij de introductie van moderne, flexibele en gezonde werkconcepten op een dynamische en bruisende plek. Tower Ten komt voort uit de renovatie en uitbreiding van de voormalige Toren D.

BREEAM certificaat

Tower Ten is op alle vlakken een state-of-the-artgebouw. Het kantoorcomplex is opgeleverd met een BREEAM-NL Excellent Nieuwbouw-certificaat voor energie-duurzaamheid. Bovendien richt het zich op duurzaamheidsaspecten zoals ecologie, water en gezondheid waaronder binnenklimaat, ventilatie en verlichting. De hoge milieuprestaties van het gebouw zijn erop gericht de milieu-impact van het kantorencomplex tot een minimum te beperken. De behaalde BREEAM certificering kwalificeert Tower Ten op integrale duurzaamheid, waarbij de vereisten hoger liggen dan wettelijk voorgeschreven. Veel verschillende schakels dragen bij aan dit uitmuntende rapport. De expertise, het maatwerk en de duurzame verlichtingsoplossingen van verlichtingsleverancier ETAP hebben een directe impact op het energieverbruik en de energiescore.

Maatwerk met maximale flexibiliteit

Opdrachtgever CBRE - een wereldleider in commerciële vastgoeddiensten en investeringen - wenste maximale flexibiliteit. Er vanuit gaande dat iedere verdieping geschikt is voor één of meerdere huurders, en dus opgedeeld moet kunnen worden in verschillende compartimenten, wensten zij niet in te boeten op kwaliteit en comfort.

Het door ETAP voorgestelde LED armatuur werd speciaal voor Tower Ten geïntegreerd en aangepast op maat van de bandrasters in het klimaatplafond. Visueel creëert ETAP hiermee doorlopende lijnen met ronde vormen. Aangezien de LED armaturen dezelfde kleur hebben als het plafond, ontstaat er een naadloze integratie van de verlichting. Bovendien gebruikt het ventilatiesysteem de verlichtingsarmaturen voor luchtextractie.

Noodverlichting in stijl

Bij de in Tower Ten high-end toegepaste afwerking hoort ook gepaste noodverlichting thuis. ETAP koos voor een stijlvol modern design, welke aansloot bij de duurzaamheidswensen van CBRE. Het geheel zorgt voor een krachtige prestatie. De lange levensduur van deze armaturen, in combinatie met een hoog lumen behoud, bijpassend visueel comfort en ontzorging van verhuurder en huurders, geven alle betrokkenen de gebruikservaring die verwacht mag worden van toekomstgerichte kantoorgebouwen, zoals Tower Ten.

Dit project is uitgevoerd door
Maximale duurzaamheid en flexibiliteit in één?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!