Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

MySun in Gouda bespaart 60% aan energiekosten door plaatsing van LED

Zonbeschermingsbedrijf kiest voor duurzame lichtoplossing

MySun in Gouda bood tot voorheen haar brede scala aan buitenzonweringproducten aan onder verouderde, traditionele TL lampen. In het bedrijf worden zonweringproducten op maat gemaakt en ontstond de behoefte aan optimalisatie van efficiëntie en output. MySun koos voor LED buizen als vervanger en realiseert hiermee een hoog lichtrendement.

Toekomstbestendig

Door over te stappen op flikkerarme, klimaatvriendelijke en EU-conforme LED buizen bereidt MySun in Gouda zich voor op de strenge regelgeving op het gebied van energieverbruik. De oplossing voor deze uitdaging werd gevonden toen MySun in haar zoektocht naar het beste lichtrendement door de plaatsing van LED buizen de voor haar geschikte kleurtemperatuur kon realiseren.

Aanzienlijk korte terugverdientijd

Door de toepassing van LED bespaart MySun nu tot 60% energie in vergelijking met de eerder door haar gebruikte TL buizen. De LED buizen zijn zeer efficiënt en bieden een hoog lichtrendement tot 175 lm/W. Als gevolg hiervan bedraagt de terugverdientijd voor MySun slechts vier maanden.

De toegepaste LED buizen zijn gemaakt van hoogwaardig vol glas met een PET-coating voor splinterbescherming. Volgens de EU-regelgeving 2019/2020 voldoen de flikkerarme LED buizen al aan de eisen van 2024. Bovendien zijn de armaturen door de veiligheidskeuring van VDE goedgekeurd. De levensduur bedraagt maximaal 75.000 uur.

Lage investering, groot resultaat

Om de efficiëntie en output te optimaliseren, werden de LED buizen geïnstalleerd en rechtstreeks verbonden op het al bestaande 230V-net. Na een test installeerden en monteerden de elektriciens van MySun zelfstandig de LED buizen in de armaturen. Zo kon er een energiebesparing worden gerealiseerd van 60%. De medewerkers van MySun zijn inmiddels erg te spreken over de toegepaste 6500 Kelvin LED buizen.

Dit project is uitgevoerd door
Een verduurzamingsinvestering snel terugverdienen?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!