Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Goodman bouwt 435 Europese logistieke centra om naar LED verlichting

Focus op energiebesparing en een veilige werkomgeving

Terwijl steden ingrijpend veranderen, neemt het belang aan bedrijfsruimtes voor logistiek en distributie toe. Goodman Industriële Real Estate wil hierin een duurzaam verschil maken. Zij ontwikkelt grootstedelijke, industriële en logistieke bedrijfsruimten. Niet alleen voor het gebruik van vandaag de dag, maar tot ver in de toekomst. De 435 Europese panden voor 1.700 wereldwijde klanten wil Goodman tegen eind 2023 volledig met LED uitgerust hebben.

Duurzame visie en technologie

Goed licht in productiehallen en magazijnen is noodzakelijk en cruciaal om veilig en comfortabel te kunnen werken. Tegelijkertijd wordt er in veel magazijnen nog steeds met conventionele verlichting gewerkt. Door over te schakelen op LED verlichting is de potentiële impact voor de logistieke sector aanzienlijk. Dat bewijs levert Goodman.

Verlichting optimaliseren is één van de duurzame initiatieven die het bedrijf neemt om hun portefeuille te verbeteren. In lijn met hun GreenSpace+ visie, een duurzaamheidsvisie die verder gaat dan CO2-neutraliteit, verbeteren ze de toekomstbestendigheid van hun vaste activa door ze te upgraden naar duurzame technologie.

Slimme LED verlichting

Het terugdringen van het energieverbruik is één van de belangrijkste pijlers van GreenSpace+. Verlichting is verantwoordelijk voor een heel groot deel van het energieverbruik in de logistieke gebouwen waar soms 24/7 werkzaamheden plaatsvinden. Door hoogwaardige LED armaturen met ingebouwde sensoren en slimme mogelijkheden, zoals zonwering en programmering voor optimaal comfort en energie-efficiëntie, toe te passen ontstaat er een ideale magazijnomgeving.

Gebruikers van de Goodman panden kunnen hun systeem upgraden met een diagnosedashboard, dat op afstand waarschuwt wanneer er storingen optreden om de installatie milieuvriendelijker en kosten effectiever te maken. Preventief onderhoud kan worden gepland op basis van realtime prestatiegegevens.

Minder (energie)verspilling

Door over te schakelen op LED verlichting is de energie-efficiëntie bij Goodman sterk toegenomen. De nieuwe LED verlichting vergt nauwelijks onderhoud en gaat aanzienlijk langer mee dan conventionele verlichting tot 100.000 uur. Dat is ongeveer zes keer de levensduur van de oude verlichting. Door gebruik te maken van LED armaturen die gekoppeld worden aan de al bestaande elektrische infrastructuur, werden het hergebruik van de elektrische verlichtingsinfrastructuur, afval en installatietijd beperkt.

3.400 ton CO2 reductie

De installatie van LED verlichting met sensoren vermindert het energieverbruik aanzienlijk. De reductie bedraagt meer dan 3.400 ton CO2 per jaar. Ter vergelijking: dat zijn ruim 4.100 vluchten van Brussel naar New York. Bovendien helpt Goodman haar klanten door de plaatsing van slimme LED verlichting om hun CO2-uitstoot te verminderen en tot wel 80% op energieverbruik te besparen.

Dit project is uitgevoerd door
Comfort verhogen, maar energie en CO2 verminderen?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!