Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Bakkerij Voordijk kiest voor LED als basis van nieuwe productielocatie

Ruim 600 armaturen verspreid door de bakkerij

Al meer dan 125 jaar is Bakkerij Voordijk een begrip in Zuid-Holland. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van drie productielocaties en drie moderne winkels, waar dagelijks de lekkerste broodsoorten, gebak, koeken en snacks bereid worden.

Energiezuinige LED verlichting

In het najaar van 2023 is de verlichting van de nieuwe productielocatie van Bakkerij Voordijk in Ridderkerk verduurzaamd met energiezuinige LED verlichting. In zowel de productieruimten, kantoren, gangen en het magazijn plaatste installateur Zeggelaar, die verantwoordelijk was voor zowel het lichtplan als de installatie, LED armaturen van Norton. “Ik werk eigenlijk altijd met de producten van Norton. Niet alleen vanwege de goede kwaliteit, maar ook de snelle levering, de armaturen die op voorraad liggen en een uitstekende service”, aldus Gert-Jan Hooijmeijer van Zeggelaar Installatietechniek uit Ridderkerk.

LED panelen

Bakkerij Voordijk koos voor energiezuinige LED verlichting in combinatie met bewegingssensoren. Hierdoor kan de verlichting per ruimte geregeld worden, afgestemd op de behoefte en werkzaamheden van dat moment. Voor de productieruimte is gekozen voor LED panelen met een opale afscherming vanwege het gelijkmatige lichtbeeld en de diffuse uitstraling. In de kantoren is gekozen voor LED panelen met een UGR <19, waardoor het licht uitermate comfortabel is. Beiden panelen zijn bovendien erg energiezuinig en hebben een lange levensduur (tot 70.000 uur L80/B10).

Lichtlijnen met sensorunits

In het magazijn van de bakkerij is een LED lichtlijnsysteem toegepast, aangezien deze ruimte vijf tot zes meter hoog is. De lichtlijnen zijn voorzien van sensorunits, waarmee de aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling zorgen voor extra energiebesparing. Boven de roldeuren van het magazijn en bij de laad- en losplaatsen zijn duurzame LED kofferarmaturen geplaatst. Deze armaturen zijn gekozen vanwege hun lange levensduur (tot 100.000 uur L90/B10) en het feit dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. In totaal telt het gehele verlichtingsplan van Bakkerij Voordijk ruim 600 LED armaturen.

Dit project is uitgevoerd door
Duurzaam produceren?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!