Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Prinses Máxima Manage bespaart 94.000 euro door toepassing LED verlichting

Hoge energie efficiëntie realiseert besparing in kosten en CO2-uitstoot

Arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een licht-verstandelijke beperking, dat is waar de Prinses Máxima Manage in Den Dolder zich het liefste op richt. In de prachtige bossen van Dennendal worden paardenactiviteiten aangeboden aan mensen met en zonder een beperking. De manage is hiervoor voorzien van een buitenbak, grote binnenbak, twee paddocks, kantine en 24 stallen, welke allen met behulp van diverse LED armaturen worden uitgelicht.

NSVV standaard

In de Prinses Máxima Manege is onder meer gebruik gemaakt van LED armaturen met een lichtverdeling van 330 graden rondom. Hierdoor wordt de 6.500 lumen lichtstroom gelijkmatig verdeeld over de gehele ruimte en wordt gelijktijdig voldaan aan de NSVV-standaard voor paardensport. Een norm die onder meer stelt dat er sprake moet zijn van een gemiddelde horizontale verlichtingssterkte van minimaal 200 lux en een gelijkmatigheid van meer dan 5 Emin/EM.

Rustige omgeving

Vooral tijdens therapeutische sessies met de rijpaarden is het erg belangrijk om in een visueel rustige omgeving met paarden in de weer te kunnen. Aangezien de therapeutische sessies ook ‘s avonds plaatsvinden, is er in de ontwikkeling van het lichtplan extra aandacht geschonken aan de terreinverlichting. Om een veilige en energiezuinige egale lichtverdeling te realiseren werden verspreid over het terrein diverse LED armaturen toegepast.

Meerdere voordelen

In de stallen van de Prinses Máxima Manege is gekozen voor LED verlichting welke bestand is tegen de hoge concentratie van onder andere ammoniak, zonder in te leveren op performance. Bovendien is er gekozen voor een gasdicht armatuur, welke een hoge bescherming biedt voor veterinaire toepassingen. Met 123 lumen per Watt kennen de toegepaste LED armaturen een hoge energie efficiëntie. De binnen de Prinses Máxima Manage toegepaste armaturen leveren hiermee een grote bijdrage in de besparing van zowel euro’s als CO2 tijdens de lange levensduur.

Dit project is uitgevoerd door
Kwalitatieve verlichting plaatsen die een flinke kostenbesparing realiseert?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!