Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

KSE Etten-Leur kiest duurzame LED verlichting voor betere leeromstandigheden

Beter licht, beter leren

Middelbare katholieke school KSE in Etten-Leur was toe aan een complete renovatie en transformatie op het gebied van verlichting. Om duurzaamheid en lichtefficiëntie na te kunnen streven stapte zij over naar een moderne LED verlichtingsoplossing. Deze ambitieuze stap verbeterde niet alleen de lichtkwaliteit, maar hielp de school ook om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en een aanzienlijke besparing op haar energierekening te genereren. In samenwerking met huisinstallateur BINK ontwikkelde en implementeerde LEDVANCE een verlichtingsconcept op basis van hoogwaardige LED armaturen, specifiek voor de onderwijssector.

60% energiebesparing is niet het enige voordeel

Bij de start van het project was de uitdaging helder. KSE Etten-Leur wenste een innovatieve LED oplossing die perfecte lichtomstandigheden voor studenten en docenten combineert met hoge energie-efficiëntie en duurzaamheid. De in totaal 565 LED panelen en 378 geplaatste LED downlights werden dan ook strategisch verdeeld over schoolgebouwen, klaslokalen, gangen en andere gebieden waar leerlingen en leerkrachten dagelijks tijd doorbrengen.

De omschakeling naar LED leverde een verminderd energieverbruik van meer dan 60% op, wat leidde tot een flinke besparing op de energierekening van de school. Het effect op de leeromgeving was ook direct duidelijk: de heldere en gelijkmatige verlichting creëerde een aangename sfeer waarin leerlingen zich beter kunnen concentreren en leraren effectiever les geven.

Ontzorging van A tot Z

Naast de behaalde voordelen op het gebied van energiebesparing en leeromstandigheden brengt de zeer lange nominale levensduur van de LED armaturen in combinatie met een garantie tot vijf jaar de toekomstige inspanning en kosten voor service en onderhoud in vermindering. Bovendien boden de experts van LEDVANCE en huisinstallateur BINK een flexibele en consequent klantgerichte service en ondersteuning, van de eerste planning tot de voltooiing van het project. Ontzorging van A tot Z, dus.

Leon Geers namens KSE Etten-Leur: “We werken al jaren samen met BINK. Bij het vervangen van onze TL-verlichting kwamen we weer bij BINK uit. Het resultaat is een heldere school met een frisse uitstraling. En niet te vergeten een lagere energierekening”.

Dit project is uitgevoerd door
Leeromstandigheden verbeteren?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!