Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Verblindingsvrije LED armaturen zorgen voor comfortabel onderwijs

Volledig schoolgebouw voorzien van zeer lage UGR LED toepassing

Koninklijke Visio Onderwijs Breda is een school die hoge eisen stelt aan haar verlichting. Naast een visuele beperking hebben de leerlingen van deze school ook een verstandelijke beperking. Deze doelgroep kent om deze redenen specifieke verlichtingseisen. Om het licht voor kinderen met een meervoudige beperking aangenaam te maken, speelden de verblindingshoek en uniformiteit van de verlichting een zeer belangrijke rol binnen dit project.

Homogene lichtverdeling

Comfortabele, verblindingsvrije LED verlichting vormden de kern van de verlichtingsoplossing die voor deze school binnen het speciaal onderwijs werd gerealiseerd. De LED verlichtingsoplossing diende daarnaast te voldoen aan alle verwachtingen op het gebied van licht distributie, verblinding en energie-efficiëntie. Dankzij de toegepaste DALI-armatuuroptiek resulteerde dit in een homogene lichtverdeling voorzien van een URG waarde <16.

Complexe lichtoplossing

De heldere, directe LED verlichting van de armaturen biedt een efficiënte vervanging voor traditionele armaturen met T5- en T8-buizen. Bovendien realiseert het toegepaste armatuur een maximale energiebesparing van 60% in vergelijking met conventionele armaturen. Dit maakte deze oplossing tot het ideale armatuur voor Koninklijke Visio Onderwijs in Breda.

Naast de lage UGR waarde wenste de school dat de verlichting in een hoek van 45 graden werd geplaatst en niet meer dan 500 candela per vierkante meter uitstraalde. Ook werd er een voorkeur uitgesproken over de lichtkleur: 3000K - Warm Wit.

Totaal verlichtingsconcept

In totaal werden binnen dit project bijna 400 LED armaturen toegepast. Deze werden gebruikt voor de kleedkamers en doucheruimtes, gangen en toiletten. Alle uitgekozen armaturen sluiten goed op elkaar aan en zorgen voor een rustig geheel binnen het speciaal voor Koninklijke Visio Onderwijs in Breda ontwikkelde verlichtingsconcept. Door de zeer lange levensduur van 50.000 uur reduceert de LED verlichting bovendien het onderhoud van Koninklijke Visio Onderwijs Breda tot een minimum.

Bart Verkerke, technisch adviseur bij BINK Elektro: “De nieuwe verlichtingsoplossing bood flexibele montageopties en realiseert voor Visio een energiebesparing van 60%. De lumenniveaus zijn daarentegen meer dan verdubbeld ten opzichte van de oude verlichting”.

Dit project is uitgevoerd door
Inspelen op de specifieke verlichtingsbehoeften van jouw doelgroep?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!