Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Hoe kies ik het juiste LED armatuur?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste LED armatuur. Zo is het belangrijk om je af te vragen wat het doel van de verlichting is, waar het armatuur komt te hangen en welke stijl je wil neerzetten. Daarnaast adviseren we je bij jouw keuze rekening te houden met de energiezuinigheid en het budget wat je voor ogen hebt.

Bij jouw keuze voor het juiste armatuur spelen vele zaken mee. Naast het beschikbare budget voor aanschaf en installatie is ook de verlichtingssterkte (de juiste hoeveelheid lux) een belangrijke factor. Om je op weg te helpen jouw ideale armatuur te kunnen kiezen zetten we een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje:

 1. Doel van het armatuur
  Het is belangrijk om te bepalen wat het doel van het armatuur is. Wil je een accent verlichten of dient het armatuur als (onderdeel van) algemene verlichting? Dit kan helpen om het juiste type armatuur te kiezen.
 2. Omgeving
  Het is ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin het armatuur wordt geïnstalleerd. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de afmetingen van de ruimte, de hoogte van het plafond en eventuele obstakels.
 3. Stijl
  Bekijk vervolgens welke stijl het beste past bij de ruimte en jouw persoonlijke voorkeur. Er zijn binnen de LED verlichtingsmarkt veel verschillende stijlen beschikbaar, van modern tot traditioneel.
 4. Energiezuinigheid
  Heb je een aantal goede opties gevonden? Kijk dan eens naar de energiezuinigheid van het armatuur. Onze tip: kies voor LED verlichting met een hoge energie-efficiëntieclassificatie om zoveel mogelijk energie te besparen en de kosten te verlagen.
 5. Budget
  Bedenk ten slotte wat je budget is voor het armatuur. Er zijn LED armaturen beschikbaar in een breed scala aan prijsklassen, je kunt dus altijd iets vinden dat binnen je budget past.

Het is aan te raden om een aantal verschillende opties te overwegen en deze te vergelijken op basis van bovenstaande factoren om het juiste armatuur te kiezen. Het is ook verstandig om advies te vragen aan een professional of expert in verlichting om te helpen bij het maken van een goede keuze. De initiatiefnemers van Met LED kan het adviseren je graag!

Hulp nodig?
De initiatiefnemers helpen je graag
Bekijk de initiatiefnemers