Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Wat is Constant Light Output?

Constante lichtopbrengst, of kortweg: CLO, is een technologie die al enige tijd beschikbaar is. Een CLO-armatuur compenseert de lichtvermindering met behulp van een programmeerbare driver die de uitgangsstroom in de loop van de tijd stapsgewijs verhoogt om de terugval in licht van de LED te compenseren.

Constant Light Output (CLO) is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het feit dat een verlichtingssysteem een constante lichtsterkte produceert, ongeacht de stroomvoorziening of andere omstandigheden.

CLO wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar verlichtingssystemen die gebruikmaken van LED lampen, omdat deze lampen een constante lichtsterkte produceren en minder gevoelig zijn voor fluctuaties in de stroomvoorziening of andere omstandigheden. CLO kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar verlichtingssystemen die zijn ontworpen om een constante lichtsterkte te produceren, ongeacht de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door middel van een goede kwaliteit LED-driver, die de stroom naar het verlichtingssysteem reguleert en ervoor zorgt dat de lichtsterkte constant blijft.

CLO is vooral belangrijk in omgevingen waar het essentieel is dat de verlichting een constante lichtsterkte produceert, zoals in musea, galeries of andere locaties waar kleurweergave en lichtsterkte belangrijk zijn. CLO kan ook nuttig zijn in omgevingen waar een constante lichtsterkte belangrijk is voor de veiligheid, zoals in noodverlichting of in verlichtingssystemen die worden gebruikt in industriële of medische omgevingen. Daarnaast kan CLO nuttig zijn in omgevingen waar fluctuaties in de lichtsterkte leiden tot vermoeidheid of productiviteitsverlies, zoals op kantoren of in andere werkomgevingen.

Door te kiezen voor een verlichtingssysteem met CLO kan de lichtsterkte constant worden gehouden, wat helpt om het comfort en de productiviteit te verhogen.

Ga je verlichting vervangen?
Zorg er dan voor dat je de oude verlichting inlevert bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Voor meer informatie: wecyclevoorbedrijven.nl