Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Initiatiefnemers & Partners

De leden van de Fedet sectie Nederlandse Licht Associatie hebben hun krachten verenigd voor 'met LED kan het'. Hierbij worden zij ondersteund door Lightrec. Hieronder vind je meer informatie over de betrokken partijen.

Initiatiefnemers

ETAP Lighting

ETAP staat voor meer dan 70 jaar energiezuinige, comfortabele en innovatieve verlichtingsoplossingen in professionele omgevingen: kantoren, scholen, ziekenhuizen, maar ook sporthallen en industrie. ETAP ontwikkelt en produceert 100% lokaal vanuit Malle (België), maar wordt wereldwijd verdeeld. Met C-LaaS (Circular Light as a Service) biedt ETAP ook verlichting als dienst aan. Daarnaast heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd in maatwerk en refurbishment-oplossingen. Tomorrow’s light. Endless. Effortless. Wasteless.
Lees meer

Eszet Lighting B.V.

ESZET Lighting BV is als onderdeel van de ESZET Group de specialist op het gebied van verlichting en is importeur, leverancier en groothandel voor de fabrikanten Holophane Europe Ltd, 3F Filippi S.p.a. en Wibre GmbH. Vanuit de hoofdvestiging in Harderwijk en onze tweede vestiging in Goes zijn wij graag jouw gesprekspartner bij jouw lichtvraagstukken.
Lees meer

Fagerhult

Fagerhult ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele energie-efficiënte verlichtingssystemen voor de publieke omgeving. Fagerhult is één van Europa’s grootste verlichtingsconcerns, met ongeveer 4.900 medewerkers en activiteiten in 30 landen. Fagerhult ontwikkelt innovatieve en duurzame verlichtingsoplossingen die positief bijdragen aan ons klimaat en onze gezondheid. Door gebruik te maken van onze LED verlichting en Smart Technology toe te passen binnen kantoorpanden wordt zelfs 85% energie bespaard.
Lees meer

Fedet

De federatie elektrotechniek (Fedet) is dé belangenbehartiger van en voor ondernemers in de elektrotechnische sector. Fedet bundelt de krachten om de belangen en inzichten van de leden, actief in de Industrie, Bouw en Infra & Energie te behartigen. Daarmee is Fedet gesprekspartner voor politiek en beleidsmakers. Dankzij de betrokkenheid en inbreng van de leden biedt Fedet beleidsmakers inzicht in de praktijk en kan Fedet krachtig en eenduidig kennis delen en feitelijke informatie overbrengen aan beleidsmakers, onderwijsinstellingen en andere stakeholders.
Lees meer

Ledvance

LEDVANCE is met 50 kantoren in meer dan 140 wereldwijd vertegenwoordigd. Het aanbod omvat LED-lichtoplossingen voor professionele en residentiële toepassingen, zoals LED lampen, LED buizen, verlichtingsarmaturen en slimme lichtoplossingen inclusief light management systemen.
Lees meer

Lightronics

Lightronics is producent van duurzame verlichtingsoplossingen voor de leef- en woonomgeving. Je komt onze energiezuinige LED-armaturen overal tegen: van toegangsweg tot stadskern en van appartementencomplex tot voordeur. Onze duurzame en slimme verlichtingsoplossingen dragen bij aan een beter leef- en woonklimaat. In iedere situatie leveren we armaturen die veel lichtcomfort bieden en energiezuinig zijn.
Lees meer

Luminaid

Bij LUMINAID geloven we in het perfecte licht om mee te werken. Rustig lijnlicht zonder onderbrekingen gaat de nieuwe standaard worden voor een geweldige lichtbeleving. We zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit, het comfort en de productiviteit van werken beïnvloed wordt door de meerwaarde van een geweldige lichtbeleving. Voor onze klanten leveren wij een geweldig goed product, lokaal geproduceerd en met een super service. De perfecte lichtbeleving bestaat!
Lees meer

Megaman

Wij garanderen de hoge kwaliteit met een levenslange garantie. De unieke MKG MEGAMAN garantie, garandeert dat het geïnstalleerde MEGAMAN product de gespecificeerde branduren en dus ook de bijbehorende besparing in euro gaat realiseren.
Lees meer

NLA

Verlichting ontwikkelt zich in hoog tempo van op zichzelf staande lampen en armaturen naar geïntegreerde slimme verlichtingsoplossingen. Daarmee heeft verlichting een nieuwe rol in de maatschappij en industrie gekregen. De Nederlandse Licht Associatie (NLA) wil professionaliseren en haar rol en invloed vergroten als het gaat om LEDificatie, Intelligente Verlichting Systemen, Quality of Light en een bijdrage leveren aan de Circulaire Economie. NLA is onderdeel van Fedet en aangesloten bij de Europese koepel Lighting Europe.
Lees meer

Norton

Norton is een merk van Spaapen, een familiebedrijf dat al bijna 60 jaar dé bekende professionele verlichtingsleverancier is op de Nederlandse markt. Met Norton richt Spaapen zich volledig op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige duurzame lichtoplossingen voor o.a. de utiliteit, retail, openbare ruimte en industrie. Samen met haar Europese partners ontwikkelt Norton standaard- en maatwerkarmaturen die uitstekend verlichten, een prima prijs-kwaliteit verhouding hebben en kosteneffectief zijn in energieverbruik, onderhoud en afschrijving. Duurzaamheid, advies, voorraad én optimale ondersteuning van onze klanten staan bij ons altijd voorop.
Lees meer

Opple Lighting

OPPLE is een snelgroeiend familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring in verlichting en staat in de top vijf van toonaangevende verlichtingsbedrijven ter wereld. OPPLE maakt betaalbare, hoogwaardige, energiezuinige LED-verlichtingsproducten en systemen. Elke dag werken 6.000+ enthousiaste collega’s onvermoeibaar in meer dan 70 landen aan een duurzamere wereld. In Nederland is OPPLE actief met een energiek team van professionele medewerkers, zowel op de weg om jou direct te ondersteunen, als op kantoor voor excellente service. OPPLE Lighting houdt het simpel, reageert snel en doet wat zij belooft: de mensen van OPPLE maken het mogelijk!
Lees meer

Prolumia

Ledverlichting waarbij kwaliteit voorop staat. Dát is Prolumia. Vol passie werken we iedere dag aan mooie oplossingen voor onze klanten en zoeken we naar de beste opties voor onze prospects. De alles-op-alles mentaliteit van onze professionals zorgt ervoor dat er geen genoegen wordt genomen met minder… We gaan samen voor het beste resultaat en verliezen de belangen van onze klanten, onze leveranciers en onszelf nooit en te nimmer uit het oog.
Lees meer

Regiolux

Als succesvol middelgroot familiebedrijf staat REGIOLUX voor hoogwaardige verlichtingssystemen op het gebied van technische verlichting. Het bedrijf werd opgericht in 1952 en is gevestigd in Königsberg in Beieren, Duitsland. Onze succesvolle marktpositie is gebaseerd op een breed assortiment producten voor binnenverlichting. Met uitgebalanceerde lichtoplossingen en geavanceerde en energiezuinige lichttechniek kunnen wij op projecten en individuele wensen inspelen.
Lees meer

Schréder

Als wereldwijde toonaangevende leverancier van verlichtingsoplossingen, is Schréder toegewijd aan het creëren van betekenisvolle momenten in openbare ruimtes. Onze focus ligt op het vergroten van veiligheid, welzijn en duurzaamheid. Met expertise in het benutten van de kracht van verlichting, transformeren we ruimtes, steden en de planeet. Bij Schréder zijn we gepassioneerde experts die streven naar het volledige potentieel van licht, waardoor we memorabele ervaringen mogelijk maken voor mensen in de openbare ruimte.
Lees meer

Signify

Signify is pionier in verlichting en met deze visie lopen we al meer dan 130 jaar voorop in de verlichtingsindustrie. Op de zon na zijn wij de organisatie die het meeste licht geeft en daardoor voelen wij ons extra verbonden om dat op een verantwoorde en duurzame manier te doen. Als CO₂-neutraal bedrijf helpen wij andere bedrijven, steden, ondernemers en consumenten hun elektriciteitsverbruik en energiekosten te verminderen en hun duurzaamheidsdoelen te halen.
Lees meer

Sylvania

Sylvania is een toonaangevend leverancier van verlichtingsoplossingen voor consumenten, professionals en architecten. Met meer dan honderd jaar ervaring in lampen en armaturen biedt Sylvania, het bekendste en leidende merk van Feilo Sylvania Group, klanten in de publieke, commerciële en consumentensector internationale state-of-the-art producten en systemen. Over de hele wereld vertrouwen ze op Sylvania en zijn productreeksen START, Sylvania en Concord voor energie-efficiënte oplossingen van topkwaliteit, die voldoen aan ieders verlichtingsbehoefte.
Lees meer

TRILUX

TRILUX staat voor de eenvoudigste en zekerste weg naar een energie-efficiënte en toekomstgerichte verlichtingsoplossing op maat. Op de dynamische en steeds complexer wordende LED verlichtingsmarkt biedt TRILUX het beste advies, een optimale oriëntatie en het perfecte licht. Vanuit een brede waaier met diverse technologieën en krachtige partners combineert de TRILUX groep individuele componenten tot een totaaloplossing. Perfect afgestemd op de klantbehoeften en passend in iedere omgeving waar onze verlichting thuis hoort.
Lees meer

Zumtobel

Zumtobel behoort tot de Zumtobel Groep en is een internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen voor professionele verlichting van gebouwen, binnen en buiten. Al 70 jaar ontwikkelt Zumtobel innovatieve en individuele lichtoplossingen, die voldoen aan de hoogste ergonomische, economische en ecologische eisen en esthetische meerwaarde creëren.
Lees meer

Ondersteund door

Lightrec

Stichting LightRec is opgericht door en voor de verlichtingsproducenten en -importeurs in Nederland en komt op voor de belangen van deze partijen op het gebied van producentenverantwoordelijkheid. Dit doet LightRec bijvoorbeeld door het ondersteunen en initiëren van communicatie- en onderzoeksprojecten op het gebied van inzameling, recyclen en duurzaamheid. Zo werkt LightRec nauw samen met onder andere Stichting OPEN en de Nederlandse Lichtassociatie (NLA). LightRec is een initiatief van producenten en importeurs van energiezuinige lampen en armaturen in Nederland. LightRec is een stichting zonder winstoogmerk.
Lees meer