Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Waar moet je op letten bij het vervangen van een traditionele lichtbron door een Retrofit LED lamp?

LED retrofitlampen zijn de vervangers van klassieke gloeilampen, halogeenlampen of compacte en standaard fluorescentielampen. LED retrofitlampen zijn te gebruiken op alle plekken waar voorheen traditionele lampen werden gebruikt.

Er zijn echter een aantal speciale kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden:

Retrofit vervangen

Ben je van om een traditionele lichtbron te vervangen voor een LED lamp? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

1. Wattage
    LED lampen verbruiken doorgaans minder energie dan traditionele lichtbronnen. Daarom is het belangrijk om te controleren of de LED lamp voldoende licht geeft voor de ruimte waar deze wordt gebruikt. Kijk op de verpakking naar de lumen waarde om te zien hoeveel licht de lamp geeft.
  2. Fit
    Controleer of de LED lamp past in de lampenkap of het lichtpunt waar je deze wilt gebruiken. Sommige LED lampen hebben een andere vorm of maat dan traditionele lichtbronnen. In dat geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lamp past.
  3. Dimbaarheid
    Als de huidige verlichting dimbaar is, zorg er dan voor dat de LED lamp ook dimbaar is. Niet alle LED lampen zijn standaard dimbaar. Het is dan ook belangrijk om dit te controleren voordat je de lamp aanschaft.
  4. Kleurtemperatuur
    LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, van warm wit tot koel wit. Kies een kleurtemperatuur die past bij de sfeer van de ruimte en jouw persoonlijke voorkeuren.
  5. Verpakkingsinformatie
    Controleer op de verpakking van de LED lamp of deze geschikt is voor gebruik in de ruimte waar je de lamp wilt gebruiken. Sommige lampen zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor binnen- of buitengebruik.
  6. Kwaliteit
    Koop alleen LED lampen van bekende merken en let op de certificeringen die op de verpakking staan. Dit kan helpen om te garanderen dat de lamp van goede kwaliteit en veilig te gebruiken is.

Koop niet zomaar wat
Laat je eerst goed adviseren
Waar ga jij LED verlichting gebruiken?