Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

NLA

Met de komst van LED heeft verlichting een nieuwe rol in de maatschappij én industrie gekregen. Daarmee ontwikkelt verlichting zich van op-zichzelf-staande lampen en armaturen naar geïntegreerde slimme verlichtingsoplossingen. Echter het besparingspotentieel van LED is nog onderbelicht. Door alle lichtpunten in Nederland te vervangen voor LED kan jaarlijks ruim 1 miljard aan energiekosten worden bespaard.

NLA

De Nederlandse Licht Associatie (NLA) is de belangenbehartiger van en voor ondernemers in de lichtindustrie. NLA bundelt de belangen en inzichten van de verlichtingsbranche en is daarmee gesprekspartner voor de politiek en beleidsmakers.  De grootste en belangrijkste -van in Nederland gevestigde- (LED) verlichting fabrikanten zijn lid van de Nederlandse Licht Associatie.

Energietransitie & LEDification

Binnen de energietransitie kan kwalitatieve LED verlichting een grote spelen als het gaat om het besparen van elektriciteit en het reduceren van CO2 uitstoot en dus het verduurzamen van de gebouwde omgeving.  De werkgroep LEDification spoort (in samenwerking met de lobbykracht van FME en Fedet) het kabinet en overige stakeholders aan de overstap naar LED te maken.   EPBD  De Europese richtlijn EPBD, waaruit in Nederland de NTA8800 is voortgekomen, is één van de belangrijke programma’s waar de werkgroep LEDification positie in moet nemen. Naast energiebesparing verbetert LED ook de ‘quality of light’.

Lighting Europe

De Nederlandse Lichtassociatie (een sectie onder Fedet) is aangesloten bij de Europese koepel Lighting Europe. De Nederlandse Licht Associatie wil professionaliseren en de rol en invloed van (LED) verlichting vergroten. In het beleidsplan is een directe link naar Lighting Europe. Zo kunnen topics vanuit de Europese Commissie naar Nederland en visa versa vertaald worden.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op.
Ga je verlichting vervangen?
Zorg er dan voor dat je de oude verlichting inlevert bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Voor meer informatie: wecyclevoorbedrijven.nl