Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Meer informatie

over LED verlichting voor kantoren
Terug naar overzicht
De druk staat op de ketel en flink ook. De C02-uitstoot van kantoorgebouwen moet drastisch omlaag. De overheid vordert gebouweigenaren inmiddels met diverse wet- en regelgeving om energiebesparende maatregelen door te voeren. Niet vreemd, wanneer jij je realiseert dat veel van de huidige kantoorgebouwen verouderd zijn en veel energie-efficiënter kunnen presteren.

Energielabel C

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C kennen. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw niet aan deze eis? Dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden. Door de grote invloed van verlichting op het energieverbruik van kantoren is het upgraden naar moderne LED verlichting een quick win in het verbeteren van het energielabel van jouw pand. Met alle daarbij komende voordelen als zeer welkome bijvangst.

LED als dé sleutel naar een positief energielabel

In de meeste kantoren is de verlichting verantwoordelijk voor ruim 22% van het totale energieverbruik. Verouderde verlichtingssystemen zijn duur in onderhoud, verspillen onnodig veel geld aan energie en hebben een negatieve invloed op de arbeidsprestaties.

Verouderde verlichting zorgt voor minder licht op de werkplek en een verminderde concentratie bij medewerkers. Uiteindelijk kan het lange(re) tijd werken in een slecht verlichte omgeving zelfs zorgen voor klachten zoals hoofdpijn, migraine en vermoeidheid. Door verouderde verlichting te vervangen voor nieuwe LED verlichting, ontstaat een goed en egaal verlichte omgeving waardoor ieders ogen rust krijgen.

Terugkomend op de energiebesparing: met LED kan dit oplopen tot een besparing van wel 70% op de energie- en onderhoudskosten. Wanneer je overstapt op slimme verlichting kan jouw besparing nog eens verder oplopen tot ruim 85%. Vooral in combinatie met lichtregelingen voor daglicht- en aanwezigheidsdetectie zijn deze verdiensten snel te behalen.

Zet de eerste stap

De overstap naar LED verloopt voor iedere kantooreigenaar anders. Laat je daarom goed adviseren en informeren. Eenvoudige één op één vervanging lijkt op het gebied van energiereductie een slimme eerste stap, maar het up-to-date inregelen van een lichtplan brengt op de lange termijn meer voordelen met zich mee.

In de praktijk zien we vaak dat een facilitaire afdeling contact opneemt met voorschrijvende instanties. Denk hierbij aan architecten, lighting designers, adviseurs of via een gecontracteerde (huis)installateurs. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met verlichtingsbedrijven gespecialiseerd op dit gebied. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in LED verlichting voor kantoren zijn:

Vragen? Neem direct contact met ons op.
* verplichte velden
Bedankt, je contactaanvraag is succesvol verzonden.
Oeps, er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
Ga je verlichting vervangen?
Zorg er dan voor dat je de oude verlichting inlevert bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Voor meer informatie: wecyclevoorbedrijven.nl