Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Meer informatie

over LED verlichting voor de industrie en logistiek
Terug naar overzicht
Licht kan een breed scala aan functies en doeleinden in de industrie en logistiek vervullen. De vele diverse toepassingen strekken zich uit van het verlichten van hele assemblagehallen tot het uitlichten van kleinere eenheden, zoals de voorbereiding van productie en ruimten voor producttests en kwaliteitsborging.

Licht kan de productiviteit verhogen en tegelijkertijd energiekosten aanzienlijk verlagen. Wanneer medewerkers beter en duidelijker kunnen zien, kunnen zij zich ook beter concentreren, fouten elimineren en uiteindelijk efficiënter werken. Tegelijkertijd is het belangrijk om de bedrijfskosten niet uit het oog te verliezen, ondanks een eventuele optimalisatie van de productiviteit. LED verlichting biedt verschillende lichtoplossingen op dit gebied, die aan beide eisen voldoen en tegelijkertijd de kwaliteit, productiviteit en veiligheid verbeteren.

Meer dan 70% besparing, met LED kan het!

De gemiddelde potentiële elektriciteitsbesparing kan met behulp van LED verlichting oplopen tot wel 70%! Kies je voor slimme verlichting dan loopt dit percentage zelfs nog hoger op. Met behulp van regelingen op basis van daglicht, waarbij de verlichting terug dimt bij voldoende binnentredend daglicht bijvoorbeeld.

Meer weten en voorbeeldberekeningen bekijken?
Download de Factsheet Besparing 'Industrie en Logistiek'
Download

In bestaande industriële en logistieke gebouwen zijn veelal daglichtkoepels of lichtstraten aanwezig. Het is zonde om daar in het lichtplan geen gebruik van te maken. Ook aanwezigheidsdetectie is sterk aan te raden in deze sector. Een productie of logistieke hal hoeft immers niet continu volledig verlicht te zijn. In onder andere delen van een stapelmagazijn, waar een heftruck wellicht enkele keren per dag aanwezig is, valt goed te werken met een aanwezigheidsdetectie op basis van heftruckbewegingen.

Zet de eerste stap

De overstap naar LED is binnen dit segment voor iedere industriële of logistieke organisatie anders. In de praktijk zien we vaak dat een facilitaire afdeling contact opneemt met een gecontracteerde (huis)installateur. Bij een ingrijpende verbouwingen is het aan te raden om ook contact op te nemen met installatietechnische adviesbureaus. Uiteraard kan er ook rechtstreeks contact worden opgenomen met verlichtingsbedrijven gespecialiseerd op dit gebied. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in LED voor industrie en logistiek zijn:

Vragen? Neem direct contact met ons op.
* verplichte velden
Bedankt, je contactaanvraag is succesvol verzonden.
Oeps, er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
Ga je verlichting vervangen?
Zorg er dan voor dat je de oude verlichting inlevert bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Voor meer informatie: wecyclevoorbedrijven.nl