Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Meer informatie

over LED verlichting in het onderwijs
Terug naar overzicht
Verlichting heeft een grote invloed op veel factoren in een onderwijsgebouw. Denk aan het terugdringen van de energiekosten, de opwaardering en aantrekkelijkheid van het gebouw, het verbeteren van de leerprestaties en het creëren van een prettige werkomgeving voor de leerkrachten. Centraal hierin staan natuurlijk de leerlingen, zij leggen hier immers de fundering voor hun verdere carrière. Licht schept hierbij de randvoorwaarden voor een aantrekkelijke en stimulerende leeromgeving.  

Meer dan 70% besparing, met LED kan het!

In het onderwijs liggen de besparingen voor het oprapen. Door de gestegen energiekosten en de steeds efficiënter wordende verlichtingsoplossingen kan dat oplopen tot wel 70%. Door de verlichting intelligent te laten schakelen op basis van het binnenvallende daglicht en aanwezigheid in ruimten kunnen deze besparingen bovendien nog verder oplopen.  

De eisen die aan het binnenklimaat van een onderwijsgebouw worden gesteld worden steeds strenger. Ook verlichting maakt een belangrijk onderdeel uit van het binnenklimaat in een onderwijsinstelling. Kortom: de Europese normeringen voor verlichting, aanbevelingen vanuit de overheid (Frisse Scholen) en steeds strengere duurzaamheidseisen en -wensen spelen een belangrijke rol in het onderwijs.

Meer weten en voorbeeldberekeningen bekijken?
Download de Factsheet Besparing 'Onderwijs'
Download

Zet de eerste stap

De overstap naar LED verloopt voor iedere onderwijsinstelling anders. Laat je daarom goed adviseren en informeren. Eenvoudige één op één vervanging lijkt op het gebied van de energiereductie een slimme eerste stap, maar het up-to-date maken van een lichtplan brengt op de lange termijn meer voordelen met zich mee.

In de praktijk zien we vaak dat een facilitaire afdeling contact opneemt via voorschrijvende instanties. Denk hierbij aan architecten, lighting designers, adviseurs of een gecontracteerde (huis)installateurs. Er kan natuurlijk ook rechtstreeks contact opgenomen worden met verlichtingsbedrijven gespecialiseerd in de onderwijssector. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in LED verlichting in het onderwijs zijn:

Vragen? Neem direct contact met ons op.
* verplichte velden
Bedankt, je contactaanvraag is succesvol verzonden.
Oeps, er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.