Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Meer informatie

over LED verlichting voor de zorg
Terug naar overzicht
De veranderende wetgeving, samenstelling van cliënten of patiënten en technologische ontwikkelingen zorgen voor grote uitdagingen. Om de exploitatiekosten van vastgoed te drukken zijn verduurzamingsmaatregelen onvermijdelijk. De overstap op LED verlichting is een eenvoudige eerste stap op weg naar een gezonde vastgoed exploitatie in de zorg.

Meer dan 70% energie besparen? Met LED kan het!

Door verouderde verlichting te vervangen voor energie-efficiënte LED verlichting kan jouw energiebesparing oplopen tot wel 70%. Door te werken met intelligente verlichting voorzien van sensoren voor daglicht- en aanwezigheidsdetectie, brandt verlichting bovendien enkel als het écht nodig is. Daarmee zijn aanvullende besparingen tot 85% realiseerbaar.

Het mes snijdt aan meerdere kanten

Uiteraard is de kostenreductie die LED met zich meebrengt een prachtige eerste verdienste. Daarnaast zorgt nieuwe verlichting, zeker met een up-to-date lichtplan, voor een verhoogd gevoel van comfort en welzijn. In een zorgomgeving kan dit bevorderlijk werken voor het herstelproces en de innerlijke rust van cliënten en patiënten. Lichtregelingen op basis van Human Centric Lighting ondersteunen het menselijk bioritme door het kunstlicht dynamisch mee te laten lopen op het daglicht in kleur en intensiteit. Onderzoeken tonen inmiddels het effect van deze dynamische manier van verlichten aan.

Zet de eerste stap

De overstap naar LED is voor elke zorginstelling anders. In de praktijk zien we echter vaak dat een facilitaire afdeling contact opneemt via voorschrijvende instanties. Denk hierbij aan architecten, lighting designers, adviseurs of via een gecontracteerde (huis)installateur. Er kan natuurlijk ook rechtstreeks contact opgenomen worden met verlichtingsbedrijven gespecialiseerd in deze branche. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in LED verlichting in de zorg zijn:

Ga je verlichting vervangen?
Zorg er dan voor dat je de oude verlichting inlevert bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Voor meer informatie: wecyclevoorbedrijven.nl