Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Meer informatie

over LED verlichting in de agrarische sector
Terug naar overzicht
De agrarische sector heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen en ligt onder een vergrootglas als het gaat om milieu impact. De footprint van deze sector kan op het gebied van energieverbruik behoorlijk worden teruggedrongen wanneer gekozen wordt voor energie-efficiënte LED verlichting. Zowel in de veeteelt als tuinbouw liggen de euro’s daarbij voor het oprapen.

In beide sectoren snijdt het mes aan twee kanten. Naast het feit dat LED verlichting een kostenreductie met zich meebrengt, draagt de juiste verlichting ook bij aan het veilig werken in stallen en kassen. Daarnaast zorgt het voor een optimalisatie van het welzijn van plant en dier. Inmiddels is immers bewezen dat de juiste verlichting met de juiste intensiteit en kleurenspectra de productiviteit verhoogt en het gevoel van welzijn vergroot. Met LED kan het!

Ons advies? Kies zeker in de veeteelt industrie voor verlichtingsoplossingen die ammoniakbestendig zijn. Veelal kom je hiervoor uit op een lucht- en gasdichte verlichtingsoplossing. Deze oplossingen zijn bestand tegen extreme omstandigheden en hebben daardoor een langere gegarandeerde levensduur. Kortom: de invloed van LED op plant en dier is enorm, laat je daarom goed adviseren.

Meer dan 70% energie besparen? Met LED kan het!

De gemiddelde potentiële elektriciteitsbesparing kan oplopen tot minstens 70% en loopt nog verder op wanneer je kiest voor slimme verlichting. Denk daarbij aan regelingen op basis van daglicht, waarbij de verlichting terug dimt bij voldoende binnentredend daglicht. Vooral voor open inloopstallen of stallen met lichtstraten is dit een interessante techniek. In de glas- en tuinbouw komt vanzelfsprekend al veel daglicht binnen. In deze omgevingen zorgt LED verlichting voor het juiste type licht ter bevordering van de groei, dimmen op basis van daglicht is daarbij niet nodig.

Zet de eerste stap

De overstap naar LED is voor ieder agrarisch bedrijf anders. In de praktijk zien we vaak dat een agrariër of tuinbouwer contact opneemt met een gecontracteerde (huis)installateur of direct contact zoekt met een verlichtingsbedrijf. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in LED in de agrarische sector zijn:

Vragen? Neem direct contact met ons op.
* verplichte velden
Bedankt, je contactaanvraag is succesvol verzonden.
Oeps, er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.