Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

VvE Sirius bespaard met LED 49% op elektriciteitsrekening

Ondanks nieuwbouw geen LED

VvE Sirius in Purmerend bestaat uit 13 eigenaren in de leeftijd van 20 tot 86 jaar. Richard Goldewijk is voorzitter van de VvE en geniet samen met zijn vrouw van zijn pensioen en het bestieren van de VvE. Tot voor kort betaalden ze zich bont en blauw aan elektriciteitskosten voor de verlichting. Richard ging op zoek naar een energiezuinige oplossing en kwam hiervoor bij Lightronics uit. “Door het toepassen van LED verlichting met bewegingssensoren, hebben we echt een klapper gemaakt op onze elektriciteitsrekening”, legt hij uit.

Dag en nacht aan

Richard Goldewijk en zijn vrouw kochten in 2019 een nieuwbouwwoning in Purmerend. “Wij wonen hier sinds 2019 heel prettig”, vertelt Richard, “maar de kosten voor de verlichting rezen echt de pan uit. Je zou denken dat bij elk nieuwbouwproject de verlichting altijd voorzien is van LED en bijvoorbeeld bewegingssensoren, maar niets is minder waar."

In 2019 gebruikte VvE Sirius 4.399 kWh stroom voor de gemeenschappelijke ruimtes. “Dat komt ook omdat de verlichting dag en nacht aan stond, of er nu wel of geen gebruik werd gemaakt van een ruimte. We zijn op zoek gegaan naar energiezuinige verlichting, want we kwamen erachter dat er nog conventionele lichtbronnen (PL-S) in de armaturen zaten. Via Google kwamen we bij Lightronics uit en dankzij hun hulp, besparen we nu zo’n 2.500 euro per jaar op de elektriciteitsrekening."

Halvering stroomverbruik

Samen met Lightronics heeft VvE Sirius gefaseerd alle armaturen - op één na - vervangen. “We zijn in 2020 begonnen met het vervangen van de conventionele verlichting naar LED lichtbronnen met behulp van de Oppluskit, inclusief bewegingsdetectie van Lightronics. Nu we bijna klaar zijn met het vervangen van de lichtbronnen zitten we ten opzichte van 2019, op een besparing van 49% op ons stroomverbruik.” De totale investering vroeg om een bedrag van zo’n 2.750 euro. Dat staat gelijk aan bijna een jaar aan kosten voor elektriciteit van de oude conventionele lichtbronnen. De VvE heeft met deze investering een aanzienlijk voordeel behaald.

Zelfstandige montage

Het monteren van de Oppluskit heeft het bestuursteam van de VvE zelf gedaan. “Dat ging zo makkelijk, daar hoefden we echt niet iemand voor in te huren. Het was even uitzoeken hoe het werkte en hoe het klikte, maar na twee armaturen ging het eigenlijk vanzelf. Het instellen van de sensoren was een beetje friemelen omdat alles zo klein is, maar ook dat hadden we zo onder de knie.”

Terugkijkend is Goldewijk uiterst positief. “Lightronics heeft ons al die tijd enorm goed geholpen met advies en goede service. Met de Oppluskit bestaande uit een LED unit en een voor LED geschikte lichtkap konden we de bestaande Lightronics TPN-armaturen uitrusten met LED, bewegingsdetectie en noodverlichting.”

Dit project is uitgevoerd door
Investeren in vastgoed en direct besparen?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!