Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Scania Benelux realiseert verbetering van lichtniveau én bespaart 65% energie

Robuuste en energiezuinige binnen- en buitenverlichting

Scania is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen als producent, dealer en importeur van zware bedrijfsauto’s, bussen, industrie- en scheepsmotoren. Het Europese hoofdkantoor in Breda, die 48 dealervestigingen in de Benelux aanstuurt, startte een traject rondom de verduurzaming van al haar locaties.

Op maat gemaakt lichtplan

Scania heeft zichzelf als doel gesteld om de verschuiving naar een duurzaam transportsysteem te stimuleren, door een wereld van mobiliteit te creëren die beter is voor het bedrijfsleven, de samenleving en het milieu. Haar actie om in de Benelux compleet over te schakelen naar LED verlichting sluit hier dan ook naadloos op aan. Om deze actie zo goed mogelijk te implementeren is voor iedere vestiging een uitgebreid lichtplan opgesteld, uitgaande van een verhoging van het lichtniveau en een verlaging van het energieverbruik.

Goed licht om in te werken

Binnen Scania zorgt de nabootsing van daglicht sinds de plaatsing van de LED verlichtingsinstallatie voor een prettige werkomgeving, die met een lichtniveau van gemiddeld 500 lux aan de hoogste eisen voldoet. De LED lichtlijnen zorgen voor een goed en egaal lichtbeeld, in zowel de werkplaats als het magazijn. Dankzij een verbetering van de lichtsterkte en kleurechtheid worden werkzaamheden zoals mechanische assemblage bevorderd. Ditzelfde geldt voor de smeerputten, waarbij waterdichte en slagvaste LED armaturen de onderzijde van trucks verlichten.

Naast de werkplaats en het magazijn zijn ook de kantoren en publieke ruimtes optimaal verlicht met LED. De geplaatste LED panelen zorgen voor de beste specificaties op het gebied van anti-verblinding, kwaliteit van licht en efficiëntie. Voor de buitenverlichting is gekozen voor een robuust LED straatarmatuur. Met een efficiëntie van 170lm/W is hiermee zelfs buiten de werkmuren om een zuinige verlichtingsvariant geplaatst.

De uitvoer van dit project vond plaats in samenwerking met LuxImprove.

Dit project is uitgevoerd door
Lichtcomfort verhogen, maar energie verlagen?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!