Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Reisoperator TUI Zaventem vervangt 150 gasontladingslampen voor LED verlichting

Aanzienlijke energiebesparing, verbeterde lichtkwaliteit en verhoogde werk efficiëntie

Reisoperator en aanbieder van vluchten TUI Zaventem beschikt in Zaventem over een aantal loodsen voor het onderhouden en herstellen van vliegtuigen. In één van die loodsen bestond de verlichting tot begin 2022 uit 150 gasontladingslampen. Een projectleider bij TUI ging op zoek naar een beter, toekomstgericht alternatief voor een uitgebreide upgrade van het verlichtingssysteem.

Overstap naar energie-efficiënte LED verlichting

Als onderdeel van hun voortdurende inspanningen om emissies te verminderen en te voldoen aan steeds strengere milieuvoorschriften, werkte TUI Zaventem onlangs samen met één van de bij Met LED kan het aangesloten LED leveranciers aan een uitgebreide upgrade van hun verlichtingssysteem. Tijdens deze samenwerking heeft TUI - in overeenstemming met de recente EU-richtlijnen om schadelijke stoffen te beperken - de switch naar energie-efficiënte LED verlichting gemaakt. Deze overstap zorgt, naast het naleven van milieuregels, voor een aanzienlijke kostenbesparing. De lange levensduur, hoge lichtopbrengst en energie-efficiëntie van de geplaatste LED armaturen droegen onder andere bij aan dit resultaat.

Strenge voorwaarden

De nieuwe verlichtingsoplossing moest aan strenge voorwaarden voldoen. Zo werd geacht dat de LED armaturen gedurende hun levensduur voldoende licht leveren en energiezuinig zijn, wat betekent dat ze circa 60% minder verbruiken dan hun voorgangers. Daarnaast was het belangrijk dat de armaturen gegroepeerd konden worden geschakeld, passend bij specifieke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan vliegtuigen.

TUI's technische team verzorgde de installatie zelf. Door de gebruiksvriendelijke ophanghaak en IP68-connector van de LED armaturen was de montage vrij eenvoudig en konden de bestaande kabels worden behouden. Mede door de 1-op-1 vervanging naar LED Highbays heeft TUI de investering in minder dan twee jaar terugverdiend. De overgang heeft tevens geleid tot een jaarlijkse energiebesparing van 47.000 euro, wat de langetermijnvoordelen van deze milieuvriendelijke verlichtingsoplossing benadrukt.

Doorlopende besparing, zowel op energie als financiën

Naast de financiële voordelen heeft de nieuwe LED verlichting ook het welzijn van de werknemers bevorderd door de verbeterde lichtomstandigheden. De nieuwe verlichtingsoplossing verbetert niet alleen arbeidsomstandigheden, maar voldoet ook aan de specifieke behoeften van TUI, zoals het in groepen kunnen schakelen tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Deze succesvolle samenwerking laat opnieuw zien hoe bedrijven aanzienlijke voordelen kunnen behalen, zowel ecologisch als economisch, door over te schakelen op energie-efficiënte LED verlichting. TUI is zeer tevreden over de nieuwe verlichting en heeft inmiddels de betrokken LED leverancier het vertrouwen gegeven voor het upgraden van de buitenverlichting van de loods. Ook hier zullen de huidige gasontladingslampen worden vervangen door LED verlichting, wat aanzienlijk minder energie verbruikt.

Dit project is uitgevoerd door
Energiezuinige verlichting plaatsen die voldoet aan strenge voorwaarden?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!