Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

LÈF kiest voor magazijnverlichting op hoger niveau

Complete renovatie van het lichtplan

Met ruim 11.000 m² is LÈF een distributiecentrum dat dag en nacht doorgaat. De logistieke en facilitaire dienstverlener kampte echter met een tekort aan functioneel licht, doordat conventionele TL-verlichting onvoldoende reikwijdte had tussen de stellingen. De TL-buizen waren naast onzuinig ook frequent aan vervanging toe. Door de overstap naar een duurzame lichtoplossing kon continuïteit worden gewaarborgd en werd de veiligheid voor zowel rond lopende medewerkers als chauffeurs verhoogd.

Lagere (onderhouds)kosten, meer licht

Om inzicht te krijgen in het huidige energieverbruik van LÈF werd allereerst een besparingscalculatie uitgevoerd. De hoogte van het magazijn, in combinatie met het sterk afnemende vermogen zorgde in de oude situatie voor een lichtniveau dat niet voldeed aan de wensen. Om het lichtniveau te versterken is er gekozen voor LED lichtlijnen.

In de praktijk zorgen de lijnarmaturen voor gelijkmatig licht, tegen zeer lage operationele kosten. Het veelzijdige karakter van de LED lichtlijnen maakt ze geschikt voor uitdagende omstandigheden, waar het juiste lichtniveau, certificering en veiligheid voorop staan. In samenwerking met Wecycle* zijn de oude TL-buizen afgevoerd voor recycling.

* In TL-buizen zit een kleine hoeveelheid kwik. Bovendien kunnen de armaturen pcb-houdende condensatoren bevatten. Door lichtbronnen aan Wecycle aan te bieden kunnen oude lampen tot meer dan 90% worden gerecycled.

Totaalaanpak

Met respectievelijk 100.000 branduren hebben de LED lichtlijnen een uitzonderlijk lange levensduur. De tussenkomst van sensoren zorgt naast een verdere reductie van het energieverbruik ook voor verlenging van de levensduur. Tegelijkertijd biedt het geplaatste type lichtlijn als voordeel dat de noodverlichting geïntegreerd is in de armaturen. Hierdoor kan het jaarlijkse onderhoud uitgevoerd worden aan de externe voedingen, zonder hoogwerker.

In het distributiecentrum van LÈF zijn naast het magazijn ook de kantoren, verkeersruimtes en buitenomgeving met laadperrons voorzien van duurzame lichtoplossingen. Variërend van efficiënte LED panelen tot downlights, paaltop armaturen en gevelarmaturen. De uitvoer van al deze werkzaamheden vond plaats in samenwerking met LuxImprove en Precies Techniek.

Dit project is uitgevoerd door
Veiligheid en continuïteit op de werkvloer verhogen?
Met LED kan het.
Ik wil ook over op LED!